Att le kostar ingenting!

Bemötande Hjälpsamhet Securitas

2018-08-29

Jag går min rond genom köpcentret och kollar att allt är okej. Den sista kunden har gått så jag låser entrédörrarna. Då kommer en person med fulla kassar på utsidan och knackar på glasrutan: ”Jag ska bara till min bil!” vädjar hon. Snabbaste vägen till parkeringsgaraget är genom köpcentret. Jag suckar inombords men låser upp med ett leende på läpparna. Man vill ju inte att ”människan” ska komma hem och berätta om en grinig väktare. Låser entrédörrarna ännu en gång och följer med uppför trappan för att låsa dörren till parkeringsgaraget, igen. När jag går tillbaka upptäcker jag nästa person som knackar på glasrutan: ”Jag ska bara hämta bilen!” Samma procedur igen, men med ett ganska ansträngt leende på läpparna. Jag går tillbaka men det står inga fler utanför och knackar. Puh! Bestämmer mig för att låsa tio minuter senare nästa gång. Då har folk förhoppningsvis hämtat sina bilar och jag borde ändå hinna färdigt.

NÄSTA GÅNG KOMMER. Jag går ronden, tio minuter senare. Smart! Det är tomt på folk när jag låser entrédörrarna. Med en belåten suck vänder jag mig om för att gå. Då hör jag någon som knackar på glasrutan: ”Jag har min bil i parkeringsgaraget!”… Ja, ni kan fortsättningen. När den sista personen har hämtat sin bil, tittar jag på klockan. Jäklar! Nu kommer jag sent till nästa uppdrag. Jag bestämmer mig för att inte låsa tio minuter senare nästa gång.

Manlig väktare samtalar med kvinnlig kund framför köpgalleria.

NÄSTA GÅNG KOMMER och jag är tillbaka på ruta ett. Den här gången väntar jag med att låsa och kollar om någon är på väg. Ja, faktiskt! En person går med raska steg mot entrén. Jag bränner av ett bländande leende. ”Ska du till bilen? Varsågod, jag låser sedan!” Jag får en blick av tacksamhet, med ett inslag av förvåning. Väntar en stund till men jag ser inga fler som är på väg åt mitt håll. Låser och blir klar i god tid, precis som första gången egentligen. Men den här gången tror jag att ”människan” kommer hem och berättar om en trevlig väktare, på riktigt!

Och jag lämnar köpcentret, fortfarande med ett leende på läpparna. På riktigt!

(Toppbilden är tagen och skapad av Kues1 och freepik.com.)

ArbetsgivareRetailSecuritasVäktaryrketBemötandeHjälpsamhetSecuritas